l'origen

Apasionado por inspirar a otros

Párrafo. Haz clic aquí para agregar tu propio texto y editar. Es fácil. Haz clic en Editar Texto o doble clic aquí para agregar tu contenido y cambiar la fuente. En este espacio puedes contar tu historia y permitir a tus usuarios saber más sobre ti.

MANDALA%2520GYM%2520EMO_edited_edited.pn

MARIA NAVARRETE FA

"De la mateixa manera que anem al  gimnàs a mantenir en forma el nostre cos físic,

val la pena fer un tipus d'entrenament per al nostre Cervell Emocional "


D'aquesta manera comença qualsevol publicitat que, des de l'any 2010, vinc fent per donar a conèixer les activitats de Gimnàstica Emocional que realitzo.

Durant molts anys vaig jugar a bàsquet. Mai vaig ser bona botant la pilota amb la mà esquerra, em costava molt. Recordo el partit en què, d'una manera natural, vaig passar la pilota de la mà dreta a l'esquerra i ho vaig fer sense pensar-ho. Aquest moviment espontani i natural va ser fruit d'hores i hores d'entrenament. Vaig aprendre una cosa molt important:

Si vull aconseguir a un objectiu, he d'entrenar!

Quan vaig acabar els meus estudis de Màster en Educació Emocional i Benestar (MEEB) a la Universitat de Barcelona, ​​de la mà de Grup de Recerca i Orientació Psicopedagògica (GROP), Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica (ub.edu) vaig tenir una sensació entre el plaer i l'angoixa. Acabava una meravellosa formació que m'havia obert la porta a la consciència emocional, però tenia molta teoria i res de pràctica. En el meu cap ressonava el concepte de Gimnàstica Emocional que un dels meus mestres, José Luis Bimbela, havia esmentat en la seva classe. Fins i tot em vaig comprar el llibre que, amb aquest mateix nom, ell havia escrit. 

Bimbela ens animava a entrenar-nos cada dia amb una taula de gimnàstica emocional on, a través de la consciència de les emocions i els pensaments que ens generaven situacions que havíem sentit durant el dia, i observant tots els errors cognitius que ell ens proposava, podíem canviar el pensament i així el nostre estat emocional.

 El Blog de Bimbela (easp.es)

 

Em va agradar la idea i vaig anar més enllà: 

Per què no proposar a les persones trobades setmanals

on entrenar les nostres emocions?

Una amiga que l'any 2009 era la Regidora de la Dona a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, quan jo li vaig parlar de que havia de fer les meves pràctiques de l'MEEB, em va proposar fer un taller amb dones afectades per la fibromiàlgia.

¡Fibromiàlgia!

I tant que havia sentit parlar de la malaltia, però no tenia ni idea dels símptomes. Tot i així, em vaig animar.

Vaig estudiar la malaltia i vaig dissenyar un programa de Consciència i Regulació Emocional per a persones amb fibromiàlgia i vaig proposar 12 tallers de dues hores de durada.

El primer taller va ser frustrant. Sempre he combinat la meva feina d'educadora social amb la d'animadora per a públic familiar i estic acostumada a pujar a escenaris i fer participar a tothom. Però les meves 30 dones amb fibromiàlgia no podien seguir el meu ritme!

D'aquesta experiència vam aprendre totes, jo crec que més que elles.

Però el taller va agradar i l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va apostar per seguir oferint-lo. Aquí va néixer el primer Gimnàs Emocional.

Al setembre del mateix any 2010 vaig organitzar un altre a la ciutat de Manresa i també es va omplir de persones meravelloses amb ganes de millorar des de l'entrenament emocional.

Des del 2010 de forma oficial, encara que els tallers van començar el 2009, dirigeixo dos espais de gimnàstica emocional. Un a Sant Joan de Vilatorrada els dilluns al matí de 10 a 11:30 i un altre a Manresa els dimarts a la tarda de 19:30 a 21:00. Durant 6 anys també ho vaig oferir els dimecres al matí a Manresa de 10 a 11:30, però aquest, per motius laborals vaig haver de deixar-ho.

 AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE VILATORRADA, Inscripcions obertes pel curs Gimnàs Emocional (santjoanvilatorrada.cat)

I quina diferència hi ha entre un gimnàs emocional i un taller o una formació en educació emocional o en intel·ligència emocional?

LA CONSTÀNCIA

 

De la mateixa manera que vaig haver de invertir hores en botar la pilota amb la mà esquerra per obtenir resultats, la consciència i la regulació emocional, requereixen hores i hores d'entrenament.

 

Jo no soc més intel·ligentment emocional perquè he estudiat un màster, ho soc perquè m'he entrenat i els asseguro que quedarien exhausts dels canvis meravellosos, en quant a autonomia emocional, que aconsegueixen els i les gimnastes emocionals.

 

SOM EL QUE ENTRENEM CADA DIA!