AMPA's i Escola de Mares i Pares


 

Un dels nostres objectius principals com a equip KOLAM és vetllar pel futur dels nostres nens i nenes.

Ells i elles seran el nostre relleu en aquest planeta. Però per a que puguin tenir un futur, el més positiu possible, el nostre present ha de treballar-se des de la consciència.

 

Per aquest fet tant important, portem més de 11 anys participant de la realitat educativa de diferents escoles bressols, de primària i secundària, coordinant a través de l’AMPA, l’espai de l’Escola de Mares i Pares.

 

L’Escola de Mares i Pares és un espai de trobada i de treball, la seva periodicitat és flexible i el més habitual sol ser una trobada mensual d’unes dues hores. Els continguts dependran molt de les edats, però per poder fer-vos una idea d’alguns temes, tractariem la gestió de l’autoritat, les pors, l’autoestima, la gestió de les pantalletes, la gelosia, els conflictes entre germans, la comunicació, la sexualitat, el món de les drogues...

 

La metodologia és pràctica, vivencial i cooperativa, el que cerquem no és una formació en màster d’educació dels fills, sinó acompanyar en el procés, ser uns guies per si es necessita, generar espais de reflexió i consciència, elaborar pautes de funcionament per millorar el que no funciona, aportar visions teòriques complementàries al treball realitzat, que sent fidels a la nostra filosofia més nuclear, es basen sobretot en conceptes i realitats del que s’anomena Educació Emocional.

 

La majoria de feedbacks rebuts en tot aquests anys d’experiència, van en la línia que aquest espai de trobada, ajuda i dóna suport positiu als pares i que genera eines que un cop aplicades milloren aquests aspectes més des-adaptatius.

 

A part de l’escola de pares, aportem també conferències formatives, en les que generalment cerquem crear al final de les mateixes, un espai de preguntes i debat.

També realitzem tallers i cursos de curta duració, per exemple de 20 hores. Són sessions apart de l’escola de pares, vers un tema específic en que el grup vol invertir molt més contingut. Algun exemple seria “Com millorar la comunicació entre pares i fills”, “Com treballar l’autoestima”, “La gestió dels límits i l’autoritat”,...

 

No dubteu a demanar-nos més informació, molt gustosament us atendrem i personalitzarem la nostra proposta a la vostra inquietud o necessitat.


 

Equip Kolam